Mission

Digitalisering af dansk lokal TV

Vi ønsker at digitalisere de arkiver der i dag eksisterer på analoge videobånd af dansk lokal TV. De fysiske bånd har en begrænset levetid og da lokal TV har en historie der strækker sig mere end 35 år tilbage i tiden, er vi nu ved at nå et kritisk punkt hvor båndene simpelthen forgår af tidens tand, og indholdet dermed vil gå tabt for eftertiden.

Vi mener der i arkiverne for dansk lokal TV findes materiale af kulturhistorisk værdi, også selvom vi med dagens øjne måske rynker på næsen af meget af det der blev sendt. Vi mener materialet bør bevares for eftertiden, da vi i dag endnu er for tæt på historien til, at vi kan bedømme det i en historisk kontekst – dette må være op til de kommende generationer, men det kræver at materialet er tilgængeligt for dem.

Det haster derfor med at få materialet digitaliseret, så vi kan sikre bevarelsen af denne del af vores fælles kulturarv for de kommende generationer.

Tilgængeliggørelse af materialet

Vi mener at historisk materiale har størst værdi for befolkningen, når det er tilgængeligt. Mange museer har i dag det problem, at de værker som de råder over fylder rent fysisk og de har begrænset udstillingsplads, hvorfor mange værker er gemt væk på museernes lagre, og aldrig eller kun sjældent er tilgængelige for offentligheden.

Når det drejer sig om digitaliserede værker der gøres tilgængelige på internettet, kan alle værker gøres tilgængelige hele tiden – også de værker der kun har interesse for en begrænset skare – og måske vil det vise sig, at netop disse værker indeholder historiske optegnelser som viser sig værdifulde for en større kreds, når de “opdages” og måske sættes ind i en større sammenhæng eller omtales i en speciel kontekst, af de brugere af arkivet, som har gravet sig ned i et hjørne hvor ingen andre ellers kommer.